Lawinepieper set huren

Als je deze winter off-piste de bergen ingaat vergeet dan niet een lawinepieper set mee te nemen. Een complete set bestaat uit: lawinepieper, schep en sonde. Deze sets zijn nieuw nogal prijzig, maar gelukkig kun je ook een lawinepieper set huren.

Toerskiën off-piste en het belang van een lawinepieper set huren

Het belang van een lawinepieper

Een lawinepieper set is een must voor avonturiers die off-piste de bergen ingaan. Het is een van die dingen die je hopelijk nooit nodig hebt maar wel altijd bij je moet hebben. Eentje onder het mom van ‘prepare for the worst, hope for the best’. Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar mocht je overvallen worden door een lawine dan kan dit je leven – of dat van een groepslid – redden.

Hoe werkt een lawinepieper?

Een lawinepieper is een apparaatje dat een speciale radiofrequentie uitzendt. Wanneer iemand onder de sneeuw bedolven raakt kan de lawinepieper gebruikt worden om de ander te lokaliseren. Het is dus van belang dat iedereen in de groep een pieper bij zich heeft. Met de sonde kan vervolgens de exacte locatie bepaald worden en met de schep kan iemand worden uitgegraven. Het klinkt heel simpel, maar vergt in de praktijk enige oefening. Vooral wanneer de nood echt aan de man is dan is het van belang dat je weet wat je moet doen en hoe je uitrusting werkt. Alleen een lawinepieper set huren en meenemen is dus niet genoeg. Zorg dat je er ook mee geoefend hebt zodat je goed voorbereid bent.

Oefenen met de lawinepieper set inclusief pieper, schep en sonde - GearShare.nl

Waar kun je een lawinepieper set huren

Er zijn veel plekken waar je een lawinepieper set kan huren. Vaak kan dit ook bij sportzaken in de buurt van skigebieden. Zorg wel dat je dit van tevoren uitzoekt zodat je niet onverwacht met lege handen staat. Ook wordt er een lawinepieper set aangeboden op GearShare.nl. In dit geval krijg je er van de verhuurder zelfs lichtgewicht noodbivak en EHBO-set bij!